A magyar művészet a XIX. és a XX. Században (ekönyv)

500 Ft

Cikkszám: 9786155184932 Kategóriák: ,

Az olvasóhoz: a mű bizonyos ideológiai, politikai jellemzéseit illik fenntartással kezelni, hiszen jóval a rendszerváltás előtt készült, amikor még kötelező ideológiai iránymutatás volt.
 
A XX. század művészete
 
Építészet a XIX. században  (A barokk magyarországi hanyatlása – A Királyi Szépítő Bizottság – Klasszicizmus az építészetben – Romantika az építészetben – Ybl Miklós és köre – Az újjáéledt gótika – A “magyaros” stílus)
 
Szobrászat a XIX. században (Klasszicizmus magyar módon – A klasszicizmus és a nemzeti jellegek összehangolása – A millenniumi fellendülés)
 
Festészet a XIX. században (A reformkorszak művészete – Klassziko-romantikus tájképfestés – Két külföldre szakadt nagy tehetség: Brocky Károly és Libay Károly – A reformkorszak nagy mestere: Barabás Miklós – A biedermeier festészet más művelői – Átmenet a romantikába – A kiteljesedett romantika: Zichy Mihály és Madarász Viktor – A kiegyezés korának festészeti irányai; akadémizmus, realista törekvések – Munkácsy Mihály, Paál László, Szinyei Merse Pál – A második helyen
 
A XX. század magyar festészete (Áthúzódott életművek – Romantikus realizmus – A nagybányai iskola – A művésztelep Szolnokon, Kecskeméten és Gödöllőn – A nyolcak – A Műcsarnok köre – Egy magános óriás – A naposabb oldalon – Alföldi festők – Hárman az önművelők közül – Zavart lelkiegyensúlyú alkotó művészek – Az aktivisták)

Beleolvasok a könyvbe!

Szerző

ISBN

Kiadó

Beleolvasó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A magyar művészet a XIX. és a XX. Században (ekönyv)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük