Üzlet

Lányok meséje

2 976 Ft

3 készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: 9786156191724 Kategória:

Leírás

Ez a mesegyűjtemény szépen csengő, avagy beszédes nevek ihlette verses meséket tartalmaz. A mesék elsősorban a nevek jelentéséből kiinduló, de attól elszakadó, tovább szőtt kis történetek illetve jellemzések az adott neveket viselő szereplőkről, akik egymás testvérei. A történetek laza szállal kötődnek egymáshoz, de önálló egységet alkotnak.
A kötetben szereplő huszonegy név szubjektív szempontok alapján lett összeválogatva. A nevek egy része önmagát jelenti, egy részük pedig olyan sokatmondó, különleges jelentéssel rendelkezik, ami nem közismert. Van olyan név is, amihez legenda vagy népszokás fűződik, ott ez adja a történet alapját, de az esetek többségében a mese az író egyéni elképzelése szerint alakul a mese belső törvényei alapján.
A szereplők a nevükben hordozzák a sorsukat, és a nevük jelentésének megfelelően viselkednek. Egy-egy szereplő vágyódik valami után, valamelyikük útra kel, hogy elérje célját, vagy beteljesítse küldetését. Egyes szereplők szerelembe esnek, mások pedig segítséget és vigaszt nyújtanak azoknak, akiknek szüksége van rá. A szereplőket összefűzi az egymás iránti szeretet, a testvéri kötelék.
A könyv ajánlható iskolás gyermekek, vagy a nevek, esetleg saját nevük jelentése iránt érdeklődő, és a verses meséket kedvelő felnőttek, illetve névadás előtt álló leendő szülők számára.

További információk

Szerző
ISBN
Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lányok meséje” értékelése elsőként
Győr, Bisinger József stny. 18, 9022 Budapest, Csengery u. 72, 1067 info@publioboox.com
MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
*kivéve e-könyv