Lányok meséje

2 490 Ft

3 készleten (utánrendelhető)

Ajándék könyvben részesülsz, ha most vásárolsz!
Cikkszám: 9786156191724 Kategória:

Ez a mesegyűjtemény szépen csengő, avagy beszédes nevek ihlette verses meséket tartalmaz. A mesék elsősorban a nevek jelentéséből kiinduló, de attól elszakadó, tovább szőtt kis történetek illetve jellemzések az adott neveket viselő szereplőkről, akik egymás testvérei. A történetek laza szállal kötődnek egymáshoz, de önálló egységet alkotnak.
A kötetben szereplő huszonegy név szubjektív szempontok alapján lett összeválogatva. A nevek egy része önmagát jelenti, egy részük pedig olyan sokatmondó, különleges jelentéssel rendelkezik, ami nem közismert. Van olyan név is, amihez legenda vagy népszokás fűződik, ott ez adja a történet alapját, de az esetek többségében a mese az író egyéni elképzelése szerint alakul a mese belső törvényei alapján.
A szereplők a nevükben hordozzák a sorsukat, és a nevük jelentésének megfelelően viselkednek. Egy-egy szereplő vágyódik valami után, valamelyikük útra kel, hogy elérje célját, vagy beteljesítse küldetését. Egyes szereplők szerelembe esnek, mások pedig segítséget és vigaszt nyújtanak azoknak, akiknek szüksége van rá. A szereplőket összefűzi az egymás iránti szeretet, a testvéri kötelék.
A könyv ajánlható iskolás gyermekek, vagy a nevek, esetleg saját nevük jelentése iránt érdeklődő, és a verses meséket kedvelő felnőttek, illetve névadás előtt álló leendő szülők számára.

Szerző

ISBN

Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lányok meséje” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük