Népmese

3 000 Ft

Cikkszám: 9789631221657 Kategóriák: ,

Tisztelt olvasó!
Mielőtt belekezdenél ebbe a nem mindennapi mesébe (Mert lássuk be: akár elnyeri a tetszésedet, akár nem, az tuti, hogy ilyet még nem sűrűn olvastál. Legalábbis, remélem… ), tisztázzunk pár dolgot:
1. A könyv alapjául temérdek más forrásból használtam fel az alapanyagokat. Ilyen például az a több tucat népmese, melyeket többé-kevésbé beleszőttem a történetbe, illetve szintén ide sorolandó az a számos – számomra – klasszikusnak mondható film, melyekből volt, hogy csak apróbb ötleteket, de volt, hogy pofátlan mód konkrét monológokat ragadtam ki, hogy ezzel fokozzam a regény színvonalát.
2. Az első ponttal kapcsolatos, hisz azt olvasván bizonyára sokak fognak majd másolóként, tolvajként bélyegezni, melyben valamelyest igazuk is van. Azonban hozzátenném, hogy ez részemről inkább afféle a nagy nevek előtti tisztelgés, mintsem mások szellemi termékének jogtalan felhasználása. Gyerekkorom óta csodálattal és mélységes tisztelettel tekintek olyan rendezők munkásságára, mint mondjuk Guy Ritchie, Quentin Tarantino, vagy éppenséggel a még aránylag „fiatalnak” tekinthető Christopher Nolan. Éppen ezért támadt azon ötletem: mi volna, ha szintén gyerekkori kedvenceimet – A népmeséket – az ő munkásságaikkal keresztezném.Most, hogy ezen aprócska, ám mégis fontos vallomást megtettem, Rád – olvasóra – bízom a döntést, hogy mindezek ellenére hajlandó leszel-e belevágni eme roppantmód különös kalandba, vagy szimplán csak fogod, és szemrebbenés nélkül visszateszed a könyvet a polcra, mintha mi sem történt volna…
Ohh! Egy fontos tényező: a könyv trágár kifejezéseket tartalmaz! Akit ez zavar, annak azt javaslom inkább bele se kezdjen. Köszönöm!

Szerző

ISBN

Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Népmese” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük