Tavaszi szél (ekönyv)

Ft

Cikkszám: 9789633977026 Kategóriák: ,

Szeretettel köszöntöm a Doktoranduszok Országos Szövetsége elnökségének nevében a nagy múltra visszatekintő Tavaszi Szél Konferencián!

 

Szervezetünk 1994 óta látja el Magyarországon a doktori képzésben részt vevő hallgatók érdekvédelmét a különböző felsőoktatási, politikai és társadalmi fórumokon. 2012-ben az új felsőoktatási törvény rendelkezett a Doktoranduszok Országos Szövetségének köztestületi rangra emeléséről és megalakította a doktori képzést folytató felsőoktatási intézményekben a doktorandusz önkormányzatokat.

 

Szervezetünk az érdekvédelmi tevékenység mellett fontos tudományszervezési feladatokat is ellát: 2013-ban megkezdtük a tudományos osztályok rendszerének kialakítását. Ezen osztályokban a magyarországi és határon túli doktoranduszok tudományágak szerinti besorolásban tevékenykedhetnek egymás és a szervezet közös sikere érdekében. Mára a DOSz 20 tudományos osztállyal és mintegy 500 fiatal kutatóval áll a társadalom és a tudomány rendelkezésére. Az osztályokban a tagok közös tudományos és szakmai rendezvények, kutatások és kapcsolatteremtő események részesei lehetnek egy igen aktív, fiatal, ambiciózus közösségben. Ezúton is invitálok minden kedves kollégát a tudományos osztályok soraiba, rendezvényeire!

 

A DOSz küldetése, hogy társadalmilag beágyazott szervezetként a doktori képzésben résztvevők számára kitárja a lehetőségeket, támogassa munkájukat és magát tudatosan alakító közösséget formáljon. Ennek érdekében hívunk és várunk minden doktoranduszt a szervezet kötelékébe, hogy együtt építhessük tovább a szervezet jövőjét, melynek jelmondata kifejezi lényegét:

„Közösség a tudományért.”

 

Immár közel két évtizede rendezzük meg a fiatal magyar kutatók „világtalálkozóját”, a Tavaszi Szél elnevezésű nemzetközi, tudományos konferenciát, mely az utóbbi években jelentősen kibővült és a klasszikus konferencia lehetőségek mellett igazán unikálissá vált.
A konferencia, a multidiszciplinaritás jegyében, remek lehetőséget teremt a kollégák számára az azonos és eltérő területeken megjelenő legújabb tudományos eredmények megismerésére. A Tavaszi Szél mindig többet kíván nyújtani egy átlagos konferenciánál, ezért lehetőséget biztosítunk közösségi programokon való részvételre.

 

Biztos vagyok benne, hogy Eger városa és az Eszterházy Károly Főiskola méltó helyszíne lesz az idei konferenciának és maradandó emlékeket fog nyújtani minden kedves vendégünk számára! Az elnökség nevében ezúton is köszönöm a város, a Főiskola és a szponzoraink támogatását, mely nélkül nem lehetne sikeres a rendezvény.

 

Sikeres előadásokat és kellemes hétvégét kívánok minden kedves vendégünk számára!

 

 

Üdvözlettel:

Keresztes Gábor

elnök

Beleolvasok

Szerző

ISBN

Kiadó

Betekintő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tavaszi szél (ekönyv)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük