Tépett angyal

1 630 Ft

Ajándék könyvben részesülsz, ha most vásárolsz!
Cikkszám: 9789630698481 Kategória:

Tépett angyal“Már nem éget úgy, hiába minden,Emlékké fakult a lüktető láz.Hidd el kedves, visszaút nincsen.Ez már a semmi.Ez már csak máz.
Nem a szeretet, ami így elmúlt,Az az egyetlen, ami még maradt.A tűz lett parázzsá s mikor elfúlt,Hamva emelte közénk e falat.” 
Gutási Éva legújabb verseskötete, a Tépett angyal az elmúlás, a társadalom és a szerelem egy új, modernkori értelmezését adja. A költő célja ezúttal nem csupán a versek bemutatása, hanem az, hogy az olvasó továbbgondolja őket és ihletet merítsen belőlük. Ezt bizonyítja, hogy a kötet illusztrációit hét különböző művész készítette, hét eltérő perspektívában. A kötet folytatás és lezárás egyszerre. Folytatása annak a munkának, amit még “gyermek költőként” kezdett meg a szerző, A halál hitvese, majd a Fekete szüzek című köteteivel, de lezárása is ennek a korszaknak. Korszak?! Éva költészetének varázsa pont abból adódott és szerzett sok rajongót magának, mert soha nem volt igazán korhoz köthető, mármint a szerző életkorához. Egy időtlen, bölcs, ötezer éves lélek önkifejezésének kísérleteit olvashatjuk ismét, amely lélek jelenlegi hordozója már kinőve a gyermekkorból a felnőtté válás küszöbére ért és most visszanézve, összegzi mind azt, amit fontosnak tart. Összegez, lezár és ígér. Mert a kötet igazi lényege az ígéret. Annak az ígérete “Hogy lelássak a sötétbe / Izzó parázzsá kell válnom.” És mi olvasók hisszük ezt, mert Gutási Éva bizonyít a műveivel. Ismét tanúságot tesz a kifinomult belső hallásáról és a versformák közti egyre magabiztosabb tudásáról, ugyanakkor a téma választásában megmarad a számára és sokunk számára legfontosabbaknál, az emberi kapcsolatok, a szerelem és a haza, a magyarság sorskérdéseinél.

Szerző

ISBN

Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tépett angyal” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük