Vállalkozni jó! (ekönyv)

Ft

Cikkszám: 9789633973400 Kategóriák: ,

Tizennégy legendás, ismert és feltörekvő magyar vállalkozó sikertörténetét mutatja be az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) 2014. szeptemberében  megjelent interjúkötete. A kötet bemutatja azt a pozitív gondolatiságot és hozzáállást, ami a legsikeresebb vállalkozókat („entrepreneur-ök”) hozzásegítette, hogy garázscégekből jelentős sikerű vállalatokká nőhessenek. 
 
Az oktatási célra is ajánlott és ingyenesen letölthető kötetben rendhagyó és személyes interjúk készültek a ComGenex, az Evopro, a Fathom Technology, a Fornetti, a GRAPHISOFT, az IndexTools, a Masterplast, az NNG, a Prezi, a ProfiPower, a StockFresh, a Ustream, a Wizz Air és a Ziegler alapítóival.
 
A kiadványból megtudhatjuk, mi a „kék óceán stratégia”, miért jó a „hustling” típusú nyomulás, megérthetjük a csapatmunka és az összefogás jelentőségét. Olvashatunk arról, hogy általában érdemesebb tőkét befogadni, és gyorsan növekedni, mint a kontrollhoz mindenáron ragaszkodni. Megtanulhatjuk, hogy engedni kell kibontakozni a munkavállalóinkat, és az sem őrültség, ha erős versenytársakra vágyunk. Kiderül, hogy a multiknál töltött évek kifejezetten hasznosak is lehetnek a vállalkozásindítás szempontjából. Arra is fény derül, hogy az illúziókat félre kell tenni: a vállalkozás verítékes műfaj, áldozatokkal jár! Pesszimistán ne is próbálkozzanak: néha fejest kell ugrani az ismeretlenbe! Viszont jó hír, hogy az induláshoz nem feltétlenül kell pénz: kereskedőként nagyra lehet nőni egy jó beszállítói megállapodással is.
 De a legfontosabb üzenet egészen bizonyosan az, hogy merni kell előre menni, és adott esetben hibázni is! Mindig van következő esély és a hibáinkon keresztül mindig érettebbé és tapasztaltabbá válunk. Aki nem mer hibázni, az nem fog fejlődni, és egyről a kettőre jutni.
 
A kiadvány nem titkolt célja a vállalkozói kedv felpezsdítése, illetve legjobb gyakorlatok, etikusan felépülő vállalatok bemutatása. A kötetben csak tizennégy történet kapott helyet, de mellettük még számos magyar vállalkozóra lehetünk büszkék, és ez a szám napról napra nő! 

Szerző

ISBN

Kiadó

Beleolvasó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vállalkozni jó! (ekönyv)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük