No products in the cart.

Üzlet

Vezető a változó világban

3 900 Ft

455 készleten

Ajándék könyvben részesülsz, ha most vásárolsz!
Cikkszám: 9786150134338 Kategória:

Leírás

A mai világunkat változékonyság (Volatility), kiszámíthatatlanság (Uncertainty), valamint számos különböző és látszólag nem összefüggő tényező összetettsége (Complexity) jellemzi. Ez minden emberből más-más reakciókat vált ki, és ilyen módon többértelmű vezetői döntésekhez vezethet (Ambiguity). A fenti szavak angol megfelelőinek kezdőbetűi adják ki a VUCA mozaikszót. 

A VUCA világban sikeres vezető jellemzői az agilis (Agile), az értékvezérelt (Value-oriented), az inspiráló (Inspiring), a kollaboráló (Collaborative), és a megbecsülő (Appreciative). Ezen tulajdonságok angol megfelelőinek kezdőbetűi pedig kiadják az AVICA mozaikszót. 

A VUCA világban az AVICA vezetés lényege: amikor a világ változékonyságára kell válaszolni, a gyors stratégiai irányváltás képessége, azaz az agilitás fog segíteni. 

A bizonytalanságban a vezetői értékek szolgálnak horgonyként a stabilitás elérésében, és egy tiszta és inspiráló vízió adja az iránytűt. 

Az összetettség megértéséhez a kollaborációval kiaknázható tudásra és tapasztalatra van szükség. 

A többértelműség ugyanakkor meg kérdőjelezheti a kiválasztott irányt és megrengetheti az emberek önmagukba vetett hitét. Ennek leküzdésére egy vágyott jövőkép és a megbecsülés adta magabiztosság a megfelelő eszköz. 

Ezért ajánlok a VUCA világ kihívásai hoz egy újszerű vezetői megközelítést: az AVICA-t. 

A szerzőről: 

Sanjay Gupta két kontinens (Ázsia, Európa) három országában (India, Németország, Magyarország), negyed évszázadnyi versenyszférás alkalmazotti és felső vezetői tapasztalat után – amely során 3-tól 600 főig terjedő csapatokat vezetett és kétszer elnyerte egy multinacionális cégnél az Év Vezetője díjat – úgy döntött, hogy vált. 2016-ban alkotói szabadságot tartott, ami alatt megtanulta és gyakorolta a coachingot. 

2017 óta coachként, felső vezetői tanácsadóként és inspirációs előadóként tevékenykedik az ország egyik legismertebb humán- és szervezet fejlesztési cégcsoportjánál, a GROW Zrt.-nél. Emellett CEO-ként a többi ügyvezető partnerrel együtt irányítja a cégcsoportot 

Beleolvasok

További információk

Szerző
ISBN
Kiadó
BetekintőOlvass bele!
Boltban lévő készlet

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vezető a változó világban” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Győr, Bisinger József stny. 18, 9022 Budapest, Csengery u. 72, 1067 info@publioboox.com
MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
*kivéve e-könyv